Back to Top

Inschrijven nieuwsbrief

Recept - Kalfskoteletten

fto_recept_kalfskoteletten

Vraag aan uw slager dik gesneden koteletten min 4 à 5 cm. Dunne koteletten drogen uit bij het klaarmaken. Je kan beter één stuk voor 2 personen klaar maken dan te dunne stukken gebruiken.

Reken inbegrepen het been 400 gram per persoon.

Je kan kiezen tussen een ribkotelet en een filet kotelet.

De ribkotelet bij het rund ook Coté à los genoemd word, is het stuk met het been (rib) aan de zijkant van het vlees.

De filet kotelet is de kotelet met aan de ene kant van het been een stuk dunne lende (contre filet) en aan de andere kant filet pur, bij het rund ook wel T-bone genoemd (been in de vorm van een T).

De bereiding blijft gelijk.

Belangrijk is dat we het vlees sappig houden.

Haal het vlees één half uur op voorhand uit de koelkast

Kleur het vlees aan in een braadpan met  50/50 boter en olie (olijfolie). We laten de boter smelten in de pan, gieten er de olijfolie bij en als alles licht geel schuimend wordt, leggen we het vlees er in. Let op dat de vetstof op temperatuur blijft en lichtjes sist.

Bak elke zijde goudgeel ongeveer 3 minuten per zijde. In de regel,  het vlees niet terug op een gebakken zijde draaien.

De oven mag op 200° voorverwarmd worden. Het vlees leggen we op een roostertje in een braadslee en laten het 12 a 15 minuten braden. Neem het vlees uit de oven en leg het op een houten snijplank, dek af met aluminiumfolie en laat het 8 minuten rusten.

De warmte verspreidt zich hierdoor naar de binnenkant van het vlees.

Kalfsvlees heeft een fijne smaak en structuur, daar past fijne garnituur bij, seizoens gebonden groenten zoals: asperges, jonge erwtjes, jonge boontjes en wortelen, ook schorseneer en bloemkool kan.

Terug naar overzicht >>